2009. október 24., szombat

Az első post!

Pokolba taszítva –Drag me to hell

amerikai, 2009.

rendezte: Sam Raimi

clip_image002

A horror szerelmeseinek bizonyára ismerősen cseng Sam Raimi neve. A már egyes körökben ikonná váló rendező a Gonosz halott trilógiával olyan magasra tette a lécet, hogy annak megugrása bármilyen rendezőnek dicséretére válna.

Az időközben becsúszott Pókembert elfeledve Raimi újra a horror műfajához nyúlt, és a kedves horror-rajongó reménykedhetett, hátha egy újabb gyöngyszemre lelhet. Azonban a film az elvárásoknak egyáltalán nem képes megfelelni. A film elképesztően sablonos története még megbocsátható is lenne Raimi-re korábban jellemző zseniális megoldások miatt, de ezekkel sem találkozhatunk a Drag me to hell-ben. Hiányzik az az újító kedv, amivel a minimálbüdzséből elkészített Gonosz halott című filmet anno kiemelte a tömegből.

Így csak egy kevés pénzből, ámde mégis iparos alapossággal leforgatott jelenetek halmazával találkozhatunk, miközben kibontakozik előttünk a gyenge történetecske. Adott egy fiatal lány, akinek bizonyítania kell rátermettségét munkahelyén az előléptetés érdekében: egy öreg asszonynak kell elutasítania a hitelhosszabbítási kérelmét. Szerencsétlenségére nem egy egyszerű kisnyugdíjasról van szó, akinek egy gyerekzáras gyógyszeresdoboz kibontása is nehézséget okoz, hanem egy – halálos – átkokat szóró cigányasszonyról. Ez még rendben is lenne, de innentől kezdve csak a kiszámítható, némi mágiával fűszerezett ijesztegetés következik. Karcsú.

Ezek után mégis kinek ajánlható a film? Nyugodt szívvel senkinek, csak akkor érdemes megtekintésre, ha egy hosszú hétvége előtt kipucolt videótékában már semmi sem maradt. Vagy talán kérdezzük meg bociszemeket meresztve, hátha egy eldugott sarokban ott lapul a Gonosz halott. Biztos jobban járunk vele.

Összegezve a Drag me to hell:

3

iMDb: http://www.imdb.com/title/tt1127180/

HaBzsolHáP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése