2010. január 2., szombat

Speedy Scandal (aka. Scandal Makers - 2008)


A most következő film minden idők legsikeresebb koreai vígjátéka (8 millióan látták), így talán megérdemel egy kis figyelmet.
Egy 30-as éveit taposó megrögzött agglegény (Cha Tae-hyun, A pimasz barátnőm férfisztárja a szokásos balek szerepében) rádiós műsorvezetőként dolgozik. Fedhetetlen hírnevére mindig vigyáz, kerüli a botrányokat. Műsorában rendszeresen követi egy fiatal leányanya történetét, aki apját akarja felkeresni. Azt tanácsolja, menjen el hozzá, és nem is sejti, hogy a lány és kisfia hozzá tartanak. A hirtelen jött nagyapa-státusz nemcsak addigi nyugodt életét borítja fel, de veszélybe kerül féltve őrzött hírneve is.


Ebből az alaphelyzetből aztán rengeteg vicces konfliktus kerekedik, és egyik szereplőnek sem kell a szomszédba menni egy kis hülyeségért. Persze nem is lenne igazi koreai film, ha a közepétől nem csapna át egy kis drámába, ahol aztán kiderül, hogy a férfi nem is olyan szőrösszívű és ellenséges, mint ahogyan az elsőre látszott. Lesz itt még persze szerelem is, a lány énekesi álmának megvalósítása, sok félreértés meg hát happy end is.


Nem hinném, hogy bárki meglepődne a film bármely részén is. És nekem talán itt kezdődnek a bajaim a filmmel. Nem baj, ha kiszámítható, ha színvonalas és szórakoztató. És ez a film is ilyen. Csak néha teljesen elveszik a helyi íz, és a színészeken kívül párszor semmi sem utal arra, hogy nem egy amerikai vígjátékot nézek. Mentségére legyen mondva, hogy ez még mindig színvonalasabb komédia, mint a tengerentúli társainak nagy része (szerintem ez nem elfogultság részemről).

Mindenesetre egy tényleg jól összerakott, pörgős, kellően humoros és néhol drámai a Speedy Scandal, de senki ne várjon hatalmas meglepetést vagy újítást. Egy egyszerű de szórakoztató családi film.

verdeleth

7 megjegyzés:

  1. Lassan távol-keleti oldallá leszünk. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem is. "nyelvnyújtás"
    Most akartam még egyről írni de akkor majd később felrakom

    VálaszTörlés
  3. egyébként mizu a listákkal? Ne rakjuk fel egyenként? szerintem egyszerűbb és értelmesebb is Mi légyen?

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom mizu velük, mert Évi meg Enikő annyira jófejek, hogy nem is küldtek listát.

    VálaszTörlés
  5. ne rakjam fel hármunkét? és az övékét majd hozzáírom És akkor nem lesz összesítet csak egyéni listák Szerintem ez jobb is Benne vagytok?

    VálaszTörlés